Cascadehop | Brouwbeesten

Cascadehop – aromahop met bloemige smaaktonen

Gepost op : augustus 28, 2016   /   door

Bier zonder hop, wij kunnen het ons niet voorstellen. Toch is hop een ingrediënt dat pas later gebruikt werd bij het brouwen van bier. Vroeger werd bier alleen maar gebrouwen met een kruidenmengsel dat we gruit noemen. Tegenwoordig is hop te vinden in 99,9% van de bieren en kunnen we ons geen leven voorstellen zonder deze hop. Maar hop is niet zomaar hop. Hop is namelijk te verkrijgen in vele verschillende soorten en vormen. In deze blog behandelen we een van de populairdere hopsoorten: Cascadehop.

Cascade is een Amerikaanse aromahop. Deze hopsoort is ontstaan nadat de Amerikanen de bekende Fugglehop gingen kruisen met het Russische Serebrianka. De hop staat bekend om zijn sterke aromatische karakter. Hierin zijn bloemige, citrus- en grapefruitachtige tonen te proeven. De hop heeft zijn naam te danken aan de Cascade Range. Dit is een gebergte in de staat Oregon. In deze staat stond ook de universiteit waarin de cascadehop is ontwikkeld. Hoewel cascade een aromahop is, wordt deze hopsoort door diverse brouwers ook gebruikt als bitterhop.

Meest gebruikte biertypen cascadehop

Zoals je verwacht wordt cascadehop het meest gebruikt bij biertypen uit de Verenigde staten. De cascade wordt vooral veel gebruikt in IPA. Andere biertypen waar de cascade veelvuldig wordt gebruikt zijn Pale Ale, Barley Wine en de Porter. Laat je echter niet tegenhouden om deze veelzijdige hopsoort te gebruiken bij het brouwen van een ander biertype. Wij gebruiken cascadehop bij ons recept voor een blond bier.

Bekende bieren met cascadehop

Cascade is een populaire hopsoort onder professionele brouwerijen en thuisbrouwers. Enkele voorbeelden hiervan zijn:
Jopen – Mooie Nel IPA
vandeStreek bier – HopArt 5

Specificaties Cascadehop

Alfazuur: 5.5-9%
Bètazuur: 5 – 5,5%

Wil je graag brouwen met Cascade maar is deze niet op voorraad? Vervang dan de cascade voor Centennial of Columbus.

Reacties (Geen)

Laat een bericht achter

Berichtnaam (verplicht) email (verplicht) website

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.