fuggle hop brouwbeesten

Fuggle hop – Britse klassieker

Gepost op : oktober 29, 2023   /   door

EigenschapWaarde
TypeAromahop
Alfazuur3-6%
Bètazuur2-3%
OorsprongVerenigd Koninkrijk

Algemeen

Als thuisbrouwer is het altijd leuk om nieuwe en opwindende hopvariëteiten te ontdekken om je bieren een bijzondere smaak te geven. Maar soms is het net zo leuk om met een klassieke hop te brouwen. Een hop waar wij regelmatig mee brouwen is Fuggle.

Fuggle is een traditionele Engelse hopsoort die bekendstaat om zijn subtiele en delicate aroma. Het is één van die “nobele” hopsoorten die vaak gebruikt worden in Engelse ales, zoals English Bitters, Pale Ales en Stouts. Meestal wordt Fuggle gebruikt als aromahop, maar soms ook als bitterhop.

De samenstelling van Fuggle hop is behoorlijk uniek. Het heeft een laag gehalte aan alfazuren, tussen de 4% en 6%. Dit betekent dat het maar een milde bitterheid aan je bier toevoegt.

Wat betreft aroma is Fuggle echt een topper, met zijn delicate en subtiele geur. Dit maakt het een uitstekende keuze voor traditionele Engelse ales. Maar ook andere bierstijlen kunnen baat hebben bij het unieke en complexe smaakprofiel van Fuggle. Het wordt vaak gebruikt bij het drooghoppen en als hop die pas laat in het kookproces wordt toegevoegd.

Kortom, Fuggle is een fantastische hop voor elke thuisbrouwer die graag een subtiel en verfijnd aroma aan zijn bier wil geven. Het is een traditionele Engelse hopsoort die perfect is voor wie graag traditionele Engelse ales wil brouwen. Maar ook in andere bierstijlen kan het een uniek en complex smaakprofiel creëren. Fuggle is een veelzijdige hop die zowel voor bitterheid als aroma kan worden gebruikt, en het is een geweldige toevoeging aan de hopcollectie van elke thuisbrouwer. Dus waar wacht je nog op? Duik in de wereld van Fuggle en ontdek de magie van deze heerlijke hop!

Alternatieve hop voor Fuggle

  • Willamette
  • Styrian Golding
  • East Kent Goldings

Bierstijlen

  • Stout
  • English bitter
  • Pale Ale

Bekende bieren

Reacties (Geen)

Laat een bericht achter

Berichtnaam (verplicht) email (verplicht) website

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.