Brand Bierbrouwwedstrijd | Brouwbeesten

Inschrijving Brand Bierbrouwwedstrijd van start

Gepost op : november 29, 2016   /   door

Het is weer zover. De kans om als thuisbrouwer te laten zien wat je in je mars hebt. En niet onbelangrijk, de kans om met jouw zelfgebouwen bier in de schappen van elke supermarkt te komen. Brand Bierbrouwerij heeft de inschrijving voor de Brand bierbrouwwedstrijd voor thuisbrouwers weer geopend. Brand organiseert dit samen met de Bier Consumenten Vereniging Pint. De 6e editie zal in het teken staan van de Session IPA.

Vorige edities van de Brand Bierbrouwwedstrijd

De Brand bierbrouwwedstrijd is voor thuisbrouwers de gelegenheid om in de spotlight te komen. De winnaar wordt uitgenodigd bij Brand en mag daar samen met de meesterbrouwers haar of zijn bier gaan brouwen. Een mooi detail is dat de naam van de brouwer altijd op de fles staat vermeld. Afgelopen jaar waren Dennis Pancras en Niels Bosman de gelukkige met hun porter. Naast de Porter en de huidige Session IPA is er in het verleden gestreden op de beste thuisgebrouwen Pils, IPA, Zwaar Blond en Saison. De laatste editie had een recordaantal inzendingen van 194. De winnende porter wordt 12 december gepresenteerd en zal ongetwijfeld binnenkort in de schappen te vinden zijn.

Meedoen aan de Brand Bierbrouwwedstrijd

Alle thuisbrouwers die ouder zijn dan 18 jaar kunnen deelnemen aan deze brouwwedstrijd. In het wedstrijdreglement kan je meer informatie vinden over de voorwaarden en de eisen waar de Session IPA aan moet voldoen. Het inschrijven zelf kan je doen via Pint. Dit kan tot nog tot 17 maart 2017. Je hebt dus nog tijd genoeg om te finetunen en te experimenteren. Na de deadline wil Brand twaalf flessen van je hebben. Vier om te kunnen testen in het lab, vier voor de voorronde en vier voor de eventuele finale. Wij zullen ongetwijfeld een poging wagen deze wedstrijd te winnen, maar wij wensen uiteraard alle andere thuisbrouwers veel succes! Ik ben er van overtuigd dat er straks een nieuw recordaantal inzending gaat binnenkomen.

Reacties (Geen)

Laat een bericht achter

Berichtnaam (verplicht) email (verplicht) website

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.