De biercocktails van de Albert Heijn| Brouwbeesten

De biercocktails van de Albert Heijn – Homebrew Style

Gepost op : augustus 3, 2018   /   door

Wat doe je als je zin hebt in iets anders op biergebied, maar niet wil wachten tot je volgende batch klaar is? Mix dan eens een biercocktail van je zelf gebrouwen bier!

Op cocktailgebied is er veel aan de hand. Tegenwoordig kun je er de meest bijzondere ingrediënten in terug vinden. Zo ook bier. De biercocktail is hip and happening! Maar nieuw is het zeker niet. Volgens Beerwulf kon je in 1861 al een Black Velvet bestellen: een mixdrankje met stout en champagne. De beertail of hoptail anno 2018 is echter wel een stukje spannender.

Maar is het ook lekker? Wij hebben ons verdiept in de wereld van de biercocktails en zijn aan de slag gegaan met de biercocktails van de Albert Heijn. We hebben een drietal recepten van de Albert Heijn getest met ons eigen bier! We hebben recepten uitgekozen waarvan we denken dat ze goed passen bij onze eigen Arendshaas IPA. Brouwbeesten is immers een platform voor thuisbrouwers. Zie hieronder de geteste recepten en ons oordeel.

Gemberbiercocktail

In plaats van pilsener hebben wij onze eigen IPA, de Arendshaas, gebruikt. Dit heeft geleid tot een prettig, licht zurig en verfrissende cocktail. Je kan hem lekker doordrinken. We denken dat ‘ie ook heel lekker kan zijn met bijvoorbeeld een Session IPA. Bij het drinken komt de geur van munt je tegemoet, terwijl het limoensap de cocktail een aangenaam zuurtje geeft. Het is door deze combinatie een echt zomerdrankje. Jammer is wel dat de biersmaak in wat mindere mate aanwezig is, maar nog wel goed te herkennen. Dit vinden wij toch een belangrijk criterium voor een biercocktail. De smaak doet een beetje denken aan een Mexicaans biertje, zoals een Desperados.

Beer negroni

De Negroni is een echte klassieker onder de cocktails. Des te leuker om hier een bierversie van te mixen! Dit blijkt een goede combinatie! De cocktail heeft een bittere smaak door zowel de Campari, gin, vermouth als de sinaasappelschil. De smaak gaat goed samen met de van nature bittere IPA. Alle ingrediënten passen perfect bij het bittere karakter van deze bierstijl. Door de verschillende sterke dranken, is het hogere alcoholpercentage duidelijk merkbaar. Helaas verdwijnen wel de bloemige aroma’s van onze IPA door de intensiteit van de sinaasappel. De Beer negroni is een typische cocktail waarin de biersmaak duidelijk naar voren komt. Dit is precies wat je van een biercocktail mag verwachten.

 

Mexicaanse biercocktail

We hebben ook een wat intensere biercocktail getest. En dat was precies hoe het smaakte: intens. Er komen allerlei smaken samen in deze cocktail: zuur, zout, maar hij is vooral erg spicy. Het is het Mexicaanse zusje van de klassieke Bloody Mary.
Dit komt natuurlijk door het gebruik van tomatensap. Deze cocktail bestaat uit allerlei verschillende overheersende smaken. In al dit geweld is onze Arendshaas IPA niet meer terug te vinden. En natuurlijk vinden we dat erg jammer.

Conclusie

De biercocktail is leuke manier om met je eigen brouwsels te kunnen variëren. Van de cocktails die we getest hebben beviel de gemberbiercocktail het meest. Het bier was nog duidelijk te proeven en het leverde een verfrissende zomerse cocktail op. Voor alle recepten geldt wel dat er meer ijs in mag. Dat hoort immers in een cocktail. Al met al was de biercocktail voor ons een zeer geslaagd experiment dat we zeker vaker gaan proberen!

Reacties (3)

Laat een bericht achter

Berichtnaam (verplicht) email (verplicht) website

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

De biercocktails van de Albert Heijn – Homebrew Style

  1. Jiang schreef:

    Super leuk, Anna! Leuk, informatief artikel en verfrissende ideeën om zelf uit te proberen. Proost!

  2. Elize de Jong schreef:

    Geven jullie ook proeverijen?