Chinook hop

Chinook hop – Veelzijdige bitterhop met uitgesproken aroma’s

Gepost op : maart 18, 2023   /   door

EigenschapWaarde
TypeAromahop en bitterhop
Alfazuur12-14%
Bètazuur3-4%
OorsprongVerenigde Staten

Achtergrond

Chinook hop is een Amerikaanse hopsoort die in de jaren tachtig als bitterhop op de markt is gebracht. Door het hoge alfazuurpercentage van tussen de 12% en 14% is het hier dan ook een uitstekende keuze voor. Vanwege het uitgesproken aroma van Chinook is het echter ook zéér geschikt als aromahop. Dat maakt Chinook tot een veelzijdige hop die in een breed scala aan bierstijlen kan worden gebruikt. Het meeste zal je deze soort echter terugvinden in de Amerikaanse bierstijlen.

Als het op aroma aankomt, dan kan Chinook worden omgeschreven als dennenachtig, citrusachtig en kruidig. Vaak wordt Chinook toegepast in Amerikaanse Pale Ales, IPA’s en Barley Wines maar kan zeker ook worden gebruikt om een ​​uniek aroma toe te voegen aan andere bierstijlen, zoals stouts, porters en lagers.

Over het algemeen is Chinook een geweldige hop voor elke thuisbrouwer die een sterke, evenwichtige bitterheid en een uniek, scherp aroma aan hun bieren wil toevoegen.

Bierstijlen waar Chinook hop goed tot zijn recht komt

Wil je een bier brouwen met Chinook? Dan zou je het bijvoorbeeld één van deze stijlen kunnen kiezen:

Alternatieven voor Chinook hop

  • Columbus
  • Nugget
  • Northern Brewer

Bekende bieren met Chinook

Wil je je eigen gebrouwen bier graag vergelijken met een bestaande biertje? In de volgende bekende bieren vind je Chinook terug:

Reacties (Geen)

Laat een bericht achter

Berichtnaam (verplicht) email (verplicht) website

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.