Brand bierbrouwwedstrijd 2019 | Brouwbeesten

Brand bierbrouwwedstrijd 2019 in het teken van het winterbier

Gepost op : december 6, 2018   /   door

Thuisbrouwers, de tijd is weer aangebroken. De 2019 editie van de Brand bierbrouwwedstrijd is van start gegaan. De inmiddels bekende wedstrijd voor thuisbrouwers wordt voor de 8e keer georganiseerd door de Brand Bierbrouwerij in samenwerking met bierconsumentenvereniging PINT. Dit is voor veel thuisbrouwers de ultieme kans om hun zelfbedachte recept in de schappen van de supermarkten te zien. Daarnaast levert het uiteraard eeuwige roem onder collega thuisbrouwers op. Dit jaar staat de wedstrijd in het teken van het Winterbier.

Wat is de Brand bierbrouwwedstrijd?

De Brand bierbrouwwedstrijd is een jaarlijks terugkerende wedstrijd waar thuisbrouwers de kans krijgen om het nieuwe bier van Brand te bedenken. Ieder jaar wordt een bepaalde bierstijl gekozen waaraan een aantal eisen zijn gekoppeld. Afgelopen jaar was dit bijvoorbeeld een Gose en in 2017 een session IPA. Op deze manier heeft Brand in de loop der jaren aardig wat goodwill gekweekt bij de thuisbrouwers in Nederland.

Wat krijgt de winnaar?

Ben jij de winnaar van deze wedstrijd? Dan mag je samen met de brouwers van Brand jouw recept gaan brouwen. Het is dan ook van belang dat de ingrediënten die je gebruikt in jouw recept voldoende voorradig zijn. Als de brouwers de kwaliteit van het uiteindelijk bier goed genoeg vinden komt het daadwerkelijk op de markt. Hierbij wordt de winnaar zeker niet vergeten. Jouw naam en portret worden vereeuwigd op het etiket. Dit is nog niet alles, want als het bier daadwerkelijk op de markt komt ontvangt de winnaar een bedrag van € 2500,-.

Aan het meedoen zitten aardig wat regels en voorwaarden verbonden. Het is verstandig om deze goed door te nemen voordat je begint met brouwen. Alle informatie over de wedstrijd kan je vinden op deze pagina van Brand. Hier vind je ook het wedstrijdreglement en brouwspecificaties.

Dus ben jij 18 jaar of ouder en heb jij het ultieme winterbierrecept, schrijf je dan snel in!

Reacties (Geen)

Laat een bericht achter

Berichtnaam (verplicht) email (verplicht) website

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.