LG Homebrew - Brouwbeesten

LG Homebrew – Thuisbrouwen van de toekomst?

Gepost op : januari 8, 2019   /   door

Televisies, telefoons, schermen… Dat zijn het soort producten waar je misschien aan denkt bij het Zuid-Koreaanse elektronicabedrijf LG. Dit jaar brengen ze daar echter verandering in met een bijzonder product: de LG HomeBrew.

Vol-automatisch

Je leest het goed, de HomeBrew. LG komt met een apparaat om thuis bier te brouwen en dat doen ze op een redelijke unieke en innovatieve manier. De HomeBrew is namelijk een vol-automatische bierbrouwmachine die alles van maischen, koken, koelen, vergisten en zelfs het schoonmaken afhandelt. Het enige dat je hoeft te doen is de ingrediƫnten toevoegen, het recept selecteren en daarna twee weken wachten terwijl de machine zijn werkt doet. Bijzonder en innovatief aan het apparaat is een algoritme dat de vergisting perfect beheert op basis van temperatuur en druk. LG heeft dan ook met de HomeBrew op de Amerikaanse elektronicabeurs CES een prijs gewonnen.

Standaard pakketten

Bij de lancering van de HomeBrew levert LG pakketten voor 5 verschillende bierstijlen: een Amerikaanse IPA, een Amerikaanse Pale Ale, een Englelse stout, een Belgisch Witbier een Tsjechische Pilsner. Je kunt met deze pakketten 5 liter bier brouwen. De ingrediƫnten levert LG in de vorm capsules. Hierdoor wordt het apparaat ook wel vergeleken met Nespresso. De verschillende capsules bevatten de mout, gist, hop-olie en andere smaakmakers. Iedere capsule moet op een specifieke plek op het apparaat geplaatst worden.

Is dit wat de thuisbrouwer wil?

Met een volledig automatisch brouwproces en kant-en-klare recepten kan er weinig misgaan tijdens het brouwen maar is er ook geen ruimte voor creativiteit. Het is dan ook maar de vraag of voor de echte hobbybrouwer de HomeBrew een interessant product wordt en hoe groot de markt voor LG met dit product gaat worden.

Wat vind jij van de LG HomeBrew? Laat het ons weten!

Reacties (3)

Laat een bericht achter

Berichtnaam (verplicht) email (verplicht) website

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LG Homebrew – Thuisbrouwen van de toekomst?

 1. Erny schreef:

  Het lijkt mij een handig ding maar gaat zeker mijn hobby niet vervangen. Het is veel te leuk om zelf bier te maken. De voldoening van een geslaagd biertje laat ik mij door LG niet afpakken.

  • Eelco schreef:

   Het concept lijkt erg op wat we al van Nederlandse bodem kennen: Minibrew. Dit bedrijf zit in Utrecht. Ik heb een paar jaar geleden deel genomen aan het initiatief op indiegogo. Je kunt hiermee zowel bouwpakketten kopen als zelf recepten ontwikkelen. De eerste exemplaren zijn reeds op de markt gebracht.

 2. Arjen schreef:

  Interessant, maar dit is eigenlijk ook de reden waarom ik van “blik-brouwen” op graanbrouwen ben overgestapt. Juist omdat je geen invloed op het proces hebt, is het maar afwachten of het resultaat voldoet aan je verwachtingen. En zo niet, dan kan je er ook niets aan veranderen.

  Als je wat meer ervaring krijgt (ook met graanbrouwen) en jezelf goed inleest, dan kan je bij een aantal blikmerken eenvoudig een aantal brouwfouten proeven.