Brewdog Recepten | Brouwbeesten

Brewdog recepten beschikbaar voor thuisbrouwers

Gepost op : april 12, 2016   /   door

Één van de bekendste brouwerijen op dit moment is het Schotse Brewdog. De oprichters van deze brouwerij zijn net als vele brouwerijen begonnen als thuisbrouwers in de keuken. In 2007 besloten zij voor zichzelf te beginnen omdat zij het te verkrijgen bieraanbod zat waren, en met succes. Brewdog groeit ontzettend snel en ze hebben sinds 2007 al meer dan 200 verschillende bieren op de markt gebracht. Dus dit zijn meer dan 200 Brewdog recepten! Ze hebben hun populariteit vooral te danken aan hun rebelse uitstraling. Dit hadden ze al bij de start en dit hebben ze ondanks de successen weten te behouden. Zij weten zeer goed wie hun achterban is, en weten dat zij daar zelf ook ooit zijn begonnen. Ze willen ten alle tijden onafhankelijk, transparant en eerlijk zijn.

Brewdog recepten vrij te kopiëren en aan te passen

Dit jaar besloten de mannen al hun recepten vrij te geven onder de naam DIY Dog. DIY Dog is een PDF-bestand waarin alle recepten staan van de bieren die Brewdog ooit op de markt heeft gebracht. Brewdog wil thuisbrouwers stimuleren om hun bieren na te maken. Of eigenlijk willen ze nog meer, er wordt zelf opgeroepen om de recepten te kopiëren, te verscheuren, ze aan te passen maar om er bovenal van te genieten. De recepten zijn goed maar er is altijd plek voor verbetering. De oprichters staan helemaal achter open source en vragen dan ook aan de thuisbrouwers om de aangepaste recepten weer te delen met andere thuisbrouwers. Op deze manier wordt de brouwcommunity nog sterker.

Je kan de recepten gebruiken om je favoriete Brewdog bier na te maken, maar nog interessanter is het om het in te zetten als naslagwerk. Voor beginnende brouwers zoals wij is het erg interessant om te zien welke ingrediënten er worden gebruikt voor een speciaal biertype. Welke mouten? En in welke verhouding? Gebruik de recepten vooral ter inspiratie en vergeet niet je eigen recepten te delen.

Download de Brewdog recepten en start met brouwen.

Reacties (Geen)

Laat een bericht achter

Berichtnaam (verplicht) email (verplicht) website

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.