5 youtube kanalen voor de thuisbrouwer | Brouwbeesten

5 YouTube-kanalen voor de thuisbrouwer

Gepost op : januari 14, 2019   /   door

Er is één ding waar je als thuisbrouwer het meest van leert en dat is zoveel mogelijk brouwen. Daarnaast is er gelukkig ontzettend veel informatie te vinden op diverse websites en in boeken zoals Verander water in bier. Maar een hele andere manier om te kijken hoe andere thuisbrouwers te werk gaan is om ze te bekijken op YouTube.

Gelukkig zijn er heleboel thuisbrouwers die al hun vrije tijd besteden aan het maken van goede video’s over hoe zij hun bier brouwen, welke apparatuur zij gebruiken en hoe ze bijzondere ingrediënten toevoegen. Wij hebben voor jullie 5 Youtube-kanalen op een rij gezet waar wij echt uren naar kunnen kijken. Als je nog een ander leuk Youtube-kanaal over thuisbrouwen kent schroom dan niet deze achter te laten bij de reacties.

Genus Brewing

Dit kanaal is zonder twijfel ons favoriete brouwkanaal. De twee brouwers van Genus Brewing leggen met een dosis goede zelfspot duidelijk uit hoe zij zelf brouwen en maken overzichtelijke reviews van allerlei brouwapparatuur.

Barley and the Hops TV

Op dit YouTube-kanaal wordt je meegenomen door een fanatieke thuisbrouwer die een inkijkje geeft bij al zijn brouwavonturen.

DrHans Brewery

Wat zou ik eens zeggen over DrHans. Ik zou zeggen kijk onderstaande video en je wil niet meer anders. Ondertussen heb ik al uren gekeken naar deze man met zijn fascinerende accent.

Homebrew How-To

Homebrew How-to is een heel overzichtelijk YouTube-kanaal. Hier zitten duidelijk mensen achter die weten hoe ze video moeten maken. Dit zorgt ervoor dat de video’s niet onnodig lang zijn en alles overzichtelijk in beeld is gebracht.

Hans100w

Waarom dit kanaal Hans100w heet weet geen mens. Maar dit doet er ook niet toe. Alle video’s op dit kanaal vallen onder de naam BrouwTV Dit is ons favoriete Nederlandse YouTube channel. Op dit YouTube-kanaal gaat Oscar langs bij de thuisbrouwers van Nederland om daar samen bier mee te brouwen. Je krijgt een inzicht in de diversiteit van thuisbrouwers in Nederland.

Het Brouwbeesten YouTube-kanaal

In navolging van bovenstaande YouTube-kanalen vonden we dat we niet achter konden blijven. We zijn dus zelf ook gestart met een Brouwbeesten YouTube kanaal. Hier willen we graag al onze kennis, reviews en recepten met jullie delen.

Reacties (1)

Laat een bericht achter

Berichtnaam (verplicht) email (verplicht) website

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

5 YouTube-kanalen voor de thuisbrouwer

 1. Bernard Loonen schreef:

  Mijn tip:
  Dave Heath Homebrew
  https://www.youtube.com/channel/UCb3HYxTpCaVDeulH1mZGW1Q

  Dave Heath zelf verschijnt nooit in beeld (dat zouden meer vloggers moeten doen).
  Zijn commentaar is ter zake, goed voorbereid, duidelijk en rustig gesproken (ook geen algemeen goed op YouTube).
  Hij biedt een schat aan informatie over apparatuur, technieken (no boil!), ingediënten (Kveik gist!), enz… (ook recepten uiteraard).

  Zonder meer een aanrader (zoals brouwbeesten.nl).